Ds Hoogerland terug naar Gereformeerde Gemeente Kruiningen

KRUININGEN – De Gereformeerde Gemeente Kruiningen krijgt eindelijk weer een eigen predikant, want dominee G. Hoogerland uit Rotterdam-IJsselmonde heeft het beroep aangenomen dat Kruiningen op hem uitbracht.

Ds G. Hoogerland

De 69-jarige Hoogerland is een goede bekende in Kruiningen: hij diende de gemeente eerder al van 2007 tot 2012. Hij werd toen opgevolgd door ds Gerrit Bredeweg. Die verliet dit kerkverband na een aantal rechtszaken en geruchtmakende voorvallen in 2017. De kerkscheuring werd een feit toen ds Bredeweg de Vrije Gereformeerde Gemeente oprichtte in Kruiningen.

De Gereformeerde Gemeente Kruiningen met ruim 900 doopleden, was dus drie jaar vacant. Ds Hoogerland diende eerder in Drachten (2002), Kruiningen (2007), Stolwijk (2012) en stond sinds 2018 in Rotterdam-IJsselmonde. In Rotterdam-IJsselmonde vervulde hij destijds een 66 jaar oude predikantsvacature.

Ds Hoogerland heeft een flink aantal boeken op zijn naam staan. Zo is hij co-auteur van ‘Bevrijdingspreken’ (naar aanleiding van de 79-jarige bevrijding Tweede Wereldoorlog) en van ‘Genade voor rechtelozen’ (een prekenbundel ten bate van de Gereformeerde Gemeente Krabbendijke) en auteur van ‘Herbouwen uit het stof’ (een prekenbundel over de herbouw van Jeruzalem onder leiding van Nehemia), ‘Weer wonen naar zijn raad’ (prekenbundel over Nehemia), ‘Om vriend en broed’ren spreek ik nu’, ‘Poort des hemels’, ‘Mijns harten tolk’, ‘Overwinnaar Gods’ en ‘De Bruidegom komt’.