Ds Jan de Visser verlaat MIddelharnis voor Berkenwoude

MIDDELHARNIS – Ds Jan de Visser uit Middelharnis heeft het beroep aangenomen dat de Hervormde Gemeente Berkenwoude op hem had uitgebracht. Ds De Visser stond bijna zes jaar in de Exodusgemeente van Middelharnis-Sommelsdijk.

Ds Jan de Visser. | foto Jeroen Stoop

Jan de Visser werd op 15 juli 1957 geboren in Sassenheim. Hij begon zijn loopbaan als onderwijzer in Nieuwe-Tonge. Na zijn studie Nederlands werd hij achtereenvolgens leraar Nederlands in Amersfoort, Rotterdam en Utrecht. Vervolgens studeerde hij theologie, waarna hij predikant werd in Nieuwdorp (1994) en Maassluis (1998). In de avonduren studeerde hij rechten. In 2004 werd hij gevraagd om wethouder te worden in Maassluis. Na twee jaar verliet hij de politiek om medevennoot in een advocatenpraktijk in Den Haag te worden, waar hij twaalf jaar actief was in de sociale advocatuur.

Na deze periode als advocaat keerde hij terug naar het predikantschap en werd hij op 8 juli 2018 in de Exodusgemeente bevestigd. Binnen de classis Delta was ds De Visser actief als lid van de Classicale Vergadering en van daaruit de laatste twee jaar ook als lid van het Classicaal College voor het Opzicht.

Met zijn pensioendatum in zicht heeft ds De Visser ervoor gekozen om niet met emeritaat te gaan, maar zich opnieuw beroepbaar te stellen. Dat deed hij vooral met het oog op het grote predikantentekort binnen de Protestantse Kerk. In Berkenwoude wordt hij verbonden aan wijkgemeente 1 en zal hij samenwerken met ds M.M.J. Verheuvel van wijkgemeente 2.

Ds De Visser neemt op 7 juli in de middagdienst (aanvang 14.30 uur) afscheid van zijn Exodusgemeente in Middelharnis. Een week later, op 14 juli, wordt hij in zijn nieuwe gemeente Berkenwoude in de middagdienst (aanvang 14.30 uur) bevestigd en doet hij intrede in de Dorpskerk van Berkenwoude.