Ds Jelle de Kok interim-predikant De Brug Spijkenisse

SPIJKENISSE – De Protestantse Gemeente De Brug in Spijkenisse heeft in ds Jelle de Kok een interimpredikant gevonden, die per 1 augustus 2020 in de gemeente aan de slag gaat. Ds De Kok zal in Spijkenisse werken tot er weer een nieuwe vaste predikant voor De Brug is.

Ds Jelle de Kok

Ds Jelle de Kok (11 februari 1966) werd geboren in Woerden en groeide op in Alphen aan den Rijn. Hij woont in Wilsum, waar zijn vrouw predikant is. Eerder stond hij als gereformeerd predikant in Drachtstercompagnie (1992) en Diever (2002).

De predikant maakte sinds 1996 deel uit van het landelijke bestuur van het Evangelisch Werkverband om bemoedigingsavonden in heel Nederland op te zetten. Daarnaast promootte hij gemeentegroeigroepen en organiseerde hij de landelijke dag van GGG. Tijdens de EW Theologenconferentie op 29 januari 2018 werd hij door landelijk scriba ds René de Reuver bevestigd als predikant-toeruster binnen de Protestantse Kerk in Nederland namens het Evangelisch Werkverband. Hij verzorgt toerusting voor predikanten, coaching voor kerkenraden en cursussen voor gemeenteleden. Het EW verlangt intens naar een krachtige herleving van de kerk en zet zich in voor geestelijke vernieuwing van de traditionele kerk en met name de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

Als trainer via de stichting Leven uit de Bron begeleidt hij predikanten en kerkenraden om via geloofsopbouw tot gemeenteopbouw te komen. Daarnaast blijft hij cursussen geven.

In Spijkenisse zal De Kok vooral het kader ondersteunen en begeleiden, meehelpen en denken op beleidsniveau en voorgaan in diensten.

De Kok is gehuwd, vader van drie zonen en opa van een kleinzoon.