Ds Joppe verlaat de HHG Oud-Beijerland

OUD-BEIJERLAND – Ds J. Joppe van de Hersteld Hervormde Gemeente (HHG) Oud-Beijerland vertrekt naar de HHG van Barneveld-Kootwijkerbroek-Voorthuizen. Daar zal hij de vacante plaats vervullen die eind 2017 ontstond, toen ds L.M. Jongejan van de HHG naar de PKN overstapte.

Ds J. Joppe

Ds Joppe was sinds 2015 aan Oud-Beijerland verbonden.

Joppe, in 1966 geboren in Dirksland, volgde na het Havo de PABO in Gouda. (1984-1988). Omdat er een tekort aan mannelijke leerkrachten was, kreeg hij uitstel (later afstel) van militaire dienst en kon hij aan de slag als leerkracht in Staphorst. Daarnaast volgde hij de deeltijdopleiding theologie in Utrecht, met als hoofdvak Nieuwe Testament en bijvak godsdienstpedagogie. In 1999 rondde hij deze theologiestudie met goed gevolg af. In Utrecht volgde hij tevens de kerkelijke opleiding van de Nederlandse Hervormde Kerk.

Op 8 maart 2000 werd Joppe bevestigd als predikant van zijn eerste gemeente Sirjansland. Daarna diende hij achtereenvolgens de gemeenten van Sint-Maartensdijk (2004), Woudenberg (2011) en Oud-Beijerland (2015).

Ds Joppe schreef ook een aantal boeken: ‘Biddend belijden’, ‘Dag basisschool!’, ‘Een bijzondere dag’, ‘Geloven in Hem’ (coauteur ds P. Vernooij), ‘Geslaagd!’, ‘In uw dienst getrouw’, ‘Leven voor Hem’ (coauteur ds P. Vernooij), ‘Paradijsbloem’, (coauteur J. H. Mauritz), ‘Schatten van het Koninkrijk’, ‘Waarom een christen?’ en ‘Wandelen met Hem’.