Ds N.A. Donselaar nieuwe geestelijk verzorger in Sommelsdijk

Ds N.A. Donselaar.

SOMMELSDIJK – Ds N.A. Donselaar uit Nijkerk gaat aan de slag als geestelijk verzorger in de CuraMare-woonzorglocatie Sommelsdijk. De predikant van de Hersteld Hervormde Kerk is daartoe op eigen verzoek per 15 januari 2021 losgemaakt van de Maranathakerk in Nijkerk.

Ds Donselaar was veertig toen hij predikant werd, na een loopbaan bij een autobedrijf in Oosterland. Hij studeerde theologie aan de Universiteit van Utrecht en de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Van 2006 tot 2009 ging hij aan de slag als hulppredikant in Kruiningen. Daar kwamen in de volgende jaren de standplaatsen Sirjansland (2007-2009) en Melissant (2009) bij. Daarnaast werkte hij van januari tot juni 2009 als catecheet in Terneuzen. Verder was hij van 2009-2014 lid van de regionale commissie voor het opzicht in de Hersteld Hervormde Gemeente.

In 2009 werd ds Donselaar predikant van de HHG Zuilichem-Nieuwaal. Van 2011-2014 was hij voorzitter van het verenigingsbestuur van de Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchm en van 2015-2017 bestuurslid Messias belijdende in Nijkerk. In 2014 verbond hij zich als predikant aan de HHG Nijkerk. Daar was hij tevens tweede voorzitter van de Bond van Hervormde Zondagsscholen op gereformeerde grondslag.

Als bestuurslid van de stichting Messias Belijdende Joden maakte hij verschillende (groeps)reizen naar Israël om de Messiasbelijdende Joden te steunen met gebeden en gaven.

Van zijn hand verscheen het boek ‘Ester – De Heer heeft hun wat groots gedaan’. Ook werkte hij mee aan de bundel ‘Preken is een liefdedienst’, een interviewbundel waarin vijftien predikanten uit bevindelijk gereformeerde kring op openhartige wijze vertellen over hun werk en leven.

In Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk gaat ds Donselaar samenwerken met een collega. CuraMare heeft verschillende locaties met in totaal vijf geestelijk verzorgers. Nieuw Rijsenburgh heeft een protestants-christelijke identiteit.