Ds Schreur nieuwe predikant Ouddorp

OUDDORP – Ds M. C. Schreur uit Harskamp wordt de nieuwe predikant van de Hervormde gemeente in Ouddorp. In Ouddorp volgt hij ds Cornelis van den Berg op, die in december 2019 overleed.

Ds M. C. Schreur.

Matthé Schreur (3 maart 1967) is van huis uit evangelist. Hij werkte ruim 21 jaar voor de stichting Predik het Woord in Hoorn en was daarnaast leraar Engels in het middelbaar onderwijs. In 2014 besloot hij predikant in Harskamp te worden, waar hij in het ambt werd bevestigd.

In een interview van 2019 vertelde hij aan journalist Jeffrey Schipper: ,,Het kenmerk van een postmoderne cultuur is: ,,’Er is geen overkoepelende, absolute waarheid’. Ook is er volgens de huidige maatschappij geen betekenis meer van het leven. De essentie van het leven is niet meer. ‘Vanwege de afwezigheid van God moeten we zelf ontdekken wat goed en fout is, en wat de betekenis en doel van het leven zijn.’ Die sfeer ademen we vandaag de dag in.”

In 1997 schreef ds Schreur het boek Kom tot Hem! Kom tot jezelf!. Hij werkte ook mee aan het Dagboek voor jongeren: Voor jou persoonlijk.

De predikant is gehuwd en heeft tien kinderen.