Ds Stefan Dierx van Waarde naar ‘s Gravendeel

’s GRAVENDEEL – De Hervormde gemeente ’s Gravendeel is dankbaar dat ds Stefan Dierx uit Waarde donderdag 10 september 2020 het op hem uitgebrachte beroep heeft aangenomen en ‘als Herder en leraar aan onze gemeente zal worden verbonden’. Dat maakte zij maandag 14 september bekend. Ds Dierx blijft dus in de classis Delta werkzaam.

Ds Stefan Dierx (1 mei 1966) zal de vacante plaats in ’s Gravendeel vervullen die ontstond na het vertrek van ds Wim Geuze naar Woubrugge in juli 2019. Dierx was in Waarde voor 70 procent werkzaam in de Hervormde gemeente. Daarnaast werkte hij (door detachering) voor 30 procent in de Hervormde gemeente Yerseke.  

Na zijn kandidaatsexamen in Leiden werd de eerste gemeente van ds Dierx de Hervormde gemeente Oude en Nieuwe Wetering. Daar stond hij van december 1994 tot juni 2003. In 2003 verbond hij zich aan ’s Gravenzande. Zijn derde gemeente was de Hervormde gemeente Waarde (2011), waar hij de 51ste predikant werd.

Kennismaking

Hervormd ’s Gravendeel maakte begin september al uitgebreid kennis met ds Stefan Dierx en zijn vrouw Paula. Zo werden zij per fiets rondgeleid door het dorp en maakten zij onderweg kennis met verschillende mensen en verenigingen.

Tot slot waren er vier zogenaamde ‘speeddates’ in de kerk, waarbij het echtpaar Dierx kennis maakte met verschillende vertegenwoordigers uit de gemeente: de jeugdraad, een groep oudere gemeenteleden, een afvaardiging van ‘De Aanloop’ en ‘Connected’ en leden van de HVMD en twee wijkouderlingen.

Ook was er een uitgebreide ontmoeting met de kerkenraad tijdens een broodmaaltijd. Tijdens een gemeenteavond konden gemeenteleden ds Dierx vragen stellen (en andersom)

Zondagochtend ging ds Dierx voor in de morgendienst.