Ds Teade Deelstra terug naar het noorden

YERSEKE/KRABBENDIJKE – Ds Teade Deelstra van de gereformeerde kerken in Yerseke en Krabbendijke verhuist naar Flevoland, waar hij aan de slag gaat in de Protestantse gemeenten Nagele en Creil-Espel. In beide gemeenten gaat het om een deeltijdaanstelling.

Ds Teade Deelstra.

Deelstra (geboren op 8 april 1959 in De Wilgen) werd op 4 januari 1987 aan zijn eerste gemeente verbonden, de Gereformeerde kerk van Oldehove. Vervolgens was hij dominee van de Gereformeerde kerken in Dokkum (1991), Baflo (1996), Herwijnen (2000) en Nijega-Opeinde-De Tike (2008). Sinds 2016 stond hij in de Gereformeerde kerken van Krabbendijke en Yerseke.

In Nagele volgt hij ds G.C. van Rhenen op die in 2018 naar Zwolle vertrok. In Creil-Espel stond ds W. Kok die in 2018 met emeritaat ging.

Ds Deelstra draagt vervolgde christenen een warm hart toe, en voor zijn verjaardag afgelopen week zamelde hij dan ook geld in voor Open Doors. Deze organisatie steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Daarnaast verspreidt Open Doors bijbels en christelijke lectuur in landen die daarvoor zijn gesloten.