Ds Timmerman gaat naar Schoonhoven

DIRKSLAND – De Hervormde gemeente Schoonhoven verwelkomt binnenkort ds K. Timmerman uit Dirksland als nieuwe predikant. Hij wordt de opvolger van ds F. (Frans) Hoek, die in januari 2020 met emeritaat ging.

Ds Korné Timmerman. foto EO

Korné timmerman (28 maart 1980) studeerde scheikunde (chemie) aan de TU Delft en theologie aan de Universiteit van Utrecht en de PThU. Van mei 2009 tot februari 2010 was hij consulent in Zalk. In januari 2008 werd hij als predikant bevestigd in Kamperveen, zijn eerste gemeente. In 2012 verbond ds Timmerman zich aan Barneveld en in februari 2017 ging hij aan de slag in Dirksland.

Tijdens zijn predikantschap in Kamperveen was hij onder meer voorzitter van de Werkgemeenschap Kampen en visitator voor Overijssel en Flevoland. In Dirksland was hij tevens consulent in Goedereede.

Daarnaast is hij, nadat hij enkele jaren lid was, sinds januari 2019 bestuursvoorzitter van de HGJB (Hervormd Gereformeerde Jeugd Bond), de christelijke organisatie ter ondersteuning en stimulatie van jeugdwerk binnen de Protestantse kerk in Nederland.