Ds Van Berkel verruilt Spijkenisse voor De Lier

SPIJKENISSE – Ds L.L. (Lennart) van Berkel (38) van de Protestantse Gemeente (Ontmoetingskerk) in Spijkenisse heeft het beroep aangenomen dat de Protestantse Gemeente (Vredekerk) in De Lier op hem had uitgebracht. Dat meldt de website Dominees.nl.

Ds Lennart van Berkel

Van Berkel stond sinds juni 2013 in Spijkenisse, zijn eerste gemeente. Daar was al een aantal jaren een vacante predikantsplaats toen hij werd beroepen. De Lier was vacant sinds begin 2018.

Van Berkel, oorspronkelijk afkomstig uit Maassluis, werkte een paar jaar in de financiële wereld na zijn studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Het voldeed niet aan zijn verwachtingspatroon en dus begon hij een studie theologie in Leiden. Hij is in het team OMARM actief voor de Voedselbank Spijkenisse e.o.. Klik hier voor video.

De Lier geeft haar nieuwe predikant de ruimte om zijn werk in Spijkenisse af te ronden en zijn kinderen het schooljaar te laten afmaken. De intrededienst in de Vredekerk is op zondag 14 juli.

Lees ook het interview met Van Berkel van 11 augustus 2015 in Het Goede Leven en het interview in het Friesch Dagblad van 31 augustus 2017. Klik hier: friesch dagblad 310817