Ds Van de Woestijne van gereformeerd Arnemuiden vertrekt

ARNEMUIDEN – Willem Frank van de Woestijne heeft in de ochtenddienst van zondag 12 juni 2022 meegedeeld dat hij stopt als predikant van de Gereformeerde Kerk van Arnemuiden, waar hij vier jaar diende. Na de vrijwillige losmaking van zijn gemeente blijft Van de Woestijne predikant van de Protestantse Kerk in Nederland.

Ds W.F. van de Woestijne.

Zo raakt Arnemuiden na Maarten Klaassen (Hervormde Gemeente) binnenkort opnieuw een dominee kwijt door vrijwillige losmaking. Bovendien is dominee Krijgsman onlangs vertrokken uit de Gereformeerde Gemeente in Nederland. Binnenkort is ds Kater (Hersteld Hervormde Gemeente) dus de enige dominee die dienst doet in Arnemuiden.

Hieronder een mededeling uit de Kerkklok (digitale nieuwsbrief) van 17 juni:

,,Van uw predikant.
Zondagmorgen in de dienst deed ik een persoonlijke mededeling. Na 17 jaar predikantschap en 4 jaar hier jullie predikant zijn, heb ik de behoefte om me te bezinnen op wie ik ben en hoe ik de Here kan dienen de “tweede” helft van mijn werkzaam leven. Ik heb besloten om daarvoor een pauze te nemen in het predikantschap. In overleg met de kerkeraad en de classis ga ik mijn werk bij jullie de komende maanden afronden om eind september afscheid van jullie als gemeente te nemen. We hebben elkaar de afgelopen jaren goed leren kennen en heel wat meegemaakt. Zowel voor jullie als gemeente als voor Gerda en mij waren deze jaren en is de toekomst geheel in handen van lemand Die ervoor gestorven is en er Leven in geeft. Hij is de echte Dominee: Heer van de gemeente, Heer van ons leven.

Als jullie vragen hebben over mijn besluit, of als je me de komende tijd (nog) nodig hebt, laat het weten! Dan maken we er samen een goede afronding van!

Voor achtergronden van dit besluit, kunt u ook de dienst van afgelopen zondagmorgen naluisteren, waarin ik het iets uitgebreider verwoord heb. (Klik hier – 1.33.25)

Een hartelijke groet van uw predikant, Willem Frank van de Woestijne ook namens Gerda”

Voor de loopbaan van ds Van de Woestijne, lees: Nieuwe dominee gereformeerd Arnemuiden