Ds Willem Meijer kijkt dankbaar terug op Thoolse periode

THOLEN – Ds Willem Meijer van de Hervormde gemeente Tholen heeft het beroep aanvaard dat de Hervormde gemeente Gameren op hem had uitgebracht. Hij zal in Gameren de vacante plaats vervullen die vorig jaar ontstond toen ds Gerrit Wassinkmaat met emeritaat ging.

Ds Willem Meijer.

De predikant kijkt dankbaar terug op zijn Thoolse periode. ,,In die dertien jaar zijn we hier aardig vastgegroeid, het is dus best ingrijpend. Een paar van onze kinderen blijven hier, ook dat is nogal wat. Maar we hebben hele goede jaren in Tholen gehad, het was een hele positieve tijd.’’

Willem Meijer werd op 22 mei 1973 geboren in Veenendaal. Hij werkte zeven jaar parttime als leerkracht in het basisonderwijs tijdens zijn theologiestudie aan de universiteit van Utrecht. In 2003 werd hij als predikant verbonden aan de hervormde Rehobothgemeente in Yerseke. Sinds 2009 stond hij in de Hervormde gemeente Tholen.

Corona trok ook diepe sporen in Tholen. ,,Het zijn jaren die ons altijd zullen bijblijven. De gemeente bleef trouw, ondanks dat de kerk niet altijd open was. Ik kijk dankbaar terug, want we mogen zeker niet klagen. Maar dat er een aantal gemeenteleden toen is overleden, was heel ingrijpend.’’

Classicaal werk

Ds Meijer verdiende ruim zijn sporen in het classicale werk. Hij was vice-voorzitter van het Breed Moderamen van de voormalige classis Zierikzee en voorzitter van het College van Opzicht.

Toen de classis Delta in 2018 een feit werd, werd hij voorzitter van het nieuwe College voor het Opzicht. Na de samenvoeging met het College voor het Opzicht van de classis Brabant/Limburg, werd hij opnieuw voorzitter van dit samengevoegde college. Daarnaast is hij lid van de Classicale Vergadering van de classis Delta voor de Ring Schouwen-Duiveland/Tholen.

Ds Meijer is gehuwd en heeft vier kinderen. Ter ontspanning houdt hij zich bezig met het maken van realistische schilderijen. Hij deed dan ook een paar maal mee aan de kunstroute in Tholen.

Gameren, zijn nieuwe gemeente, is veel kleiner dan zijn huidige gemeente in Tholen en heeft minder dan de helft van het aantal leden. ,,Ja dat zal wennen zijn, maar er ligt genoeg werk op me te wachten’’, zegt de predikant vrolijk.

Ds Meijer neemt zondag 3 juli in de middagdienst (14.30 uur) afscheid van zijn gemeente.