Echte Zeeuw ds Gunst (GG) overleden

MIDDELBURG – Ds A.J. Gunst, emeritus predikant binnen de Gereformeerde Gemeenten, is zondag 26 juni 2022 op 81-jarige leeftijd in Middelburg overleden.

Ds A.J. Gunst.

Adriaan Johannis Gunst werd op 11 januari 1941 geboren in Oud-Vossemeer. Met zijn familie woonde hij vanaf 1948 in Nisse en later vanaf 1952 in Kapelle-Biezelinge. Daar werd hij op 27-jarige leeftijd diaken. Drie jaar later volgde het ouderlingschap. Na zijn studie aan de Theologische School werd kandidaat Gunst in 1985 als predikant bevestigd in Terneuzen.

Daarna diende de predikant de Gereformeerde Gemeente Tholen (1989), Benthuizen (1995) en Nieuwerkerk (2002). Op 6 februari 2011 ging ds Gunst met emiraat, waarna hij weer op Tholen ging wonen.

Benthuizen was de enige gemeente buiten Zeeland die hij diende, een uitzondering voor de man die zich een echte Zeeuw noemde. In die periode was hij tevens consulent van Den Haag.

Ook na zijn emeritaat ging hij iedere zondag ergens preken. Hij vond dat een predikant op de kansel begrijpelijke taal moet gebruiken, en dat een preek vooral jongeren moet aanspreken. Ds Gunst had veel contact met jongeren. Eerst als ambtsdrager en jeugdverenigingsleider, later als voorzitter van het sectiebestuur van de +16 en via bonds- en districtsdagen.

Ds Gunst schreef enkele boeken: De enige Toevlucht en Licht op de kanttekeningen – Bijbels dagboek voor jong en oud.

Ds Gunst wordt vrijdag 1 juli ter aarde besteld in Tholen. De rouwdienst in de Rehobothkerk begint om 10.00 uur.