Emeritus predikant H. Paul overleden

MOERKAPELLE – In zijn woonplaats Moerkapelle is woensdag 10 juli 2019 ds H. Paul, emeritus predikant van de Gereformeerde Gemeenten (GG), op 90-jarige leeftijd overleden. Ds Paul stond onder meer in Vlissingen en Oostkapelle.

Ds H. Paul

Hendrik Paul (16 juli 1928, Moerkapelle) studeerde tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit in Utrecht. Van 1969 tot 1973 studeerde hij aan de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten in Rotterdam en theologie aan de Leidse Universiteit. De voormalige tandarts werd in 1973 als predikant bevestigd in Rotterdam-Zuidwijk. In 1980 werd hij verbonden aan Vlissingen. Hij vertrok in 1986 naar Hendrik-Ido Ambacht. Vanaf 1994 diende hij in Oostkapelle, waarna hij op 1 oktober 1999 met emeritaat ging.

In zijn emeritaatsperiode ging hij nog vrijwel elke zondag voor in gemeenten.

Ds Paul was in 1951 één van de oprichters van studentenvereniging CSFR. Hij was in de jaren tachtig en negentig verschillende malen moderamenlid van de Generale Synode en de Particuliere Synode Zuid. Verder was hij lid van het Deputaatschap Vertegenwoordiging en Voorlichting, het Deputaatschap voor Studerenden,  het Deputaatschap voor de Zending, het Deputaatschap bij de Hoge Overheid en het Deputaatschap Gezins- en Bejaardenzorg.

Van zijn hand verschenen verschillende boeken: ‘Een getrouw woord’ waarin hij de brief van Paulus aan Timetheüs bespreekt. De lessen voor Timotheüs zijn ook lessen voor gemeenteleden en het gemeenteleven in de 21e eeuw; ‘Uit Genade’, waarin hij ingaat op enkele kwesties met betrekking tot de oorsprong en uitwerking van het ware geloof; ‘Twaalf zegeningen van Jakob’; en ‘Christus, in allen de Eerste’. Daarnaast werkte hij mee aan ‘Licht voor mijn pad’, een dagboek bij de Bijbel.

Ds Paul wordt dinsdag 16 juli in Moerkapelle begraven. De rouwdienst in de kerk van de Gereformeerde Gemeente begint om 10.30 uur.