Emmy Lockefeer-Daalman geëerd met diocesane onderscheiding

HULST – Bisschop Liesen heeft op 21 februari 2017 een diocesane onderscheiding toegekend aan Emmy Lockefeer-Daalman. Zij heeft zich reeds vele jaren bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de Willibrordus-basiliek in Hulst.
De Nieuwsbrief van het Vicariaat Middelburg meldt ,,Ze zorgde dat de basiliek netjes was, de kaarsen goed verzorgd en dat de deuren op tijd geopend en ook weer gesloten werden. Emmy toonde en toont nog steeds een enorme inzet en is erg verbonden met de Basiliek. Het is wel belangrijk de juiste snaar bij Emmy te vinden maar dan is niets te veel voor haar. Emmy heeft zich bescheiden en onopvallend gedurende meerdere decennia met grote toewijding aan haar Basiliek dienstbaar gemaakt.
Op 21 februari werd Emmy ontvoerd naar de pastorie en was zeer verrast vrienden en familieleden aan te treffen. Nog meer verrast was zij toen haar door pastoor Wiertz werd gevraagd te gaan staan voor het opspelden van de diocesane onderscheiding. Een felicitatie en een lang zal ze leven bleef niet uit. Aansluitend werd onder het genot van een kopje koffie en een drankje nog lang nagepraat.”