Floris den Oudsten vertrekt uit Zeeland

Floris den Oudsten

BRUINISSE – Dominee Floris den Oudsten vertrekt als dominee van de Hervormde gemeente in Bruinisse. Hij heeft het beroep aangenomen dat de Gereformeerde Kerk van Enter op hem uitbracht.

Floris ( januari 1983) verbond zich 6 mei 2012 aan Bruinisse, zijn eerste gemeente. De ‘SGP-dominee’ profileerde zich daar als een kleurrijke persoonlijkheid. Hij zette zich bijzonder in voor de plaatselijke jeugd. Zo sprak hij  met jongeren in de kantine van de voetbalvereniging. Een ander voorbeeld is de ‘bitterballenclub’ in de pastorie. Eerst praten over een Bijbelverhaal, waarna om 21.30 uur de bitterballen en de drank op tafel kwamen. ,,Ook alcohol, ja, Drinken doen ze thuis ook, dus waarom niet in de pastorie?”, zei Den Oudsten in een gesprek met een plaatselijke website. Klik hier voor verhaal

De predikant is actief op de sociale media.  Nadat hij zondag in Bruinisse bekend maakte het beroep naar Enter had aangenomen, werd dat dus ook gecommuniceerd via facebook.  Op de weblog monnikenwerk van de PZC was Floris enige tijd actief als columnist. Hij schreef daarvoor over thema’s als ‘Jezus en de kroeg’, ‘Jezus en het WK’ en  ‘Jezus en de Gaypride’. Daarin vertolkte hij prikkelende en rake opinies. Die columns scoorden dan ook vele duizenden hits. Met het vertrek van Floris verliest Zeeland een opvallende  persoonlijkheid.