Goes gaststad voor landelijke Roze Zaterdag op 17 juni

GOES – De hele binnenstad van Goes staat zaterdag 17 juni bol van (gratis) feestelijke activiteiten voor de landelijke viering van Roze Zaterdag. Er is ruimte voor cultuur, informatie, geloof en sport.

De landelijke Roze Zaterdag begint om 9.30 uur met een feestelijke oecumenische viering in de Geerteskerk van Kloetinge. Het thema is, evenals het dagthema,: ‘Je bent goed zoals je bent’. Voorgangers zijn Wim van den Berg en Leuny de Kam, respectievelijk verbonden als pastor aan de Oud Katholieke Kerk en de Doopsgezinde Kerk. Tijdens de viering staat het Bijbelboek Hooglied centraal, het boek over de liefde. Het Zeeuwse koor Freedom Zeeland zorgt voor klassiekers als Imagine en You’re the voice. Mime-artiest Job van der Wal levert een bijdrage aan de viering. Vertegenwoordigers van de diverse LHBTIQ+ organisaties uit Zeeland nemen een onderdeel van de viering voor hun rekening. De monumentale Geerteskerk wordt speciaal voor Roze Zaterdag feestelijk versierd. De dienst is te volgen via kerkomroep.nl.

De collecte van de dienst is bestemd voor WIJdekerk. WIJdekerk staat van 12.00 tot 17.00 uur met een stand op de infomarkt (het pleintje bij de Mythe en Katoen).

De officiële aftrap van Roze Zaterdag is om 11.30 uur met een muzikale ontvangst in de stadshaven (Turfkade) met de ‘Drijvende Diva’. Vanaf 11.50 uur trekt een parade langs de diverse themapleinen in Goes. Zie voor het volledige programma: Roze Zaterdag Goes