Beeld van de tocht in 2015. foto Elisabeth-parochie

Herdertjes trekken door Axel

Beeld van de tocht in 2015. foto Elisabeth-parochie

Tocht in 2015. foto Elisabeth-parochie

AXEL – De samenwerkingscommissie Christelijke Kerken in Axel houdt vrijdag 23 december 2016 voor het vierde achtereenvolgende jaar de Herdertjestocht. Op die avond kunnen kinderen en (groot)ouders zich aansluiten, het liefst  verkleed als herder of engel, of wellicht als ezel of een ander figuur uit het kerstverhaal.

Op de website van de plaatselijke Protestantse gemeente staat: ,, Zoals het er nu naar uitziet zal er een bevel uitgaan( ditmaal niet door keizer Augustus) om vanaf 17.30 uur in te schrijven bij het kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) aan de Kerkdreef.

Dan zal de wandeling van ca. 2 km door Axel plaatsvinden, waarbij onderweg de herders en de 3 wijzen aan de stoet worden toegevoegd ( misschien ontmoeten we tijdens onze tocht zelfs koning Herodes) om de weg te vervolgen naar de ster, welke naar wij hopen zal stralen boven De Vurssche in Axel, waar de tocht op een sfeervolle wijze beëindigd zal worden.”

De tocht wordt muzikaal begeleid door New Adventure. In de commissie werken samen de plaatselijke Protestantse Gemeente, de GKV en de Elisabeth-parochie.