Hervormd Bru eert Wim Verwijs met draaginsigne

BRUINISSE – Een vrijwilliger die van alle markten thuis is, een man die vele kerkelijke functies bekleedde gedurende ruim 40 jaar, dat is Wim Verwijs uit Bruinisse ten voeten uit. Hervormd Bru is onder de indruk van zijn staat van dienst en vond het dan ook tijd om hem eens flink in het zonnetje te zetten en te huldigen voor het vele werk dat hij heeft verricht.

David Goudzwaard speldt Wim Verwijs het draaginsigne op.

In juni nam Wim Verwijs afscheid als ouderling. Toen ook werden de vele functies gememoreerd waarin hij door de jaren heen actief is geweest, zoals 40 jaar ouderling, 42 jaar zondagsschool, 12 jaar scribaat classis Zierikzee en (nog steeds) al 13 jaar lid van het College van Visitatie. Het aantal bezoeken dat Verwijs als ouderling heeft afgelegd is niet te tellen. Hij zag vele dominees, kerkenraadsleden en gemeenteleden komen en gaan en wist conflicten op te lossen en te voorkomen, stond op de kansel en leidde rouwdiensten.

Zaterdag 17 september 2022, de gemeente(start)dag van Hervormd Bru, was een uitgelezen gelegenheid om Wim Verwijs te onderscheiden met het draaginsigne in goud met briljant, en bijbehorende oorkonde.

17 september is ook de verjaardag van Wim Verwijs, dus de onderscheiding vormde tevens een mooi verjaardagscadeau. Hij kreeg het draaginsigne opgespeld door kerkenraadsvoorzitter David Goudzwaard.

Startdag van Hervormd Bru.


vlnr: Scriba Janet Olree-Ista, Wim Verwijs en kerkenraadsvoorzitter David Goudzwaard.