Nieuwerkerk hongert voor ZIP YOUR LIP

NIEUWERKERK -In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 maart zullen een aantal jongeren (met begeleiding) zich 24 uur lang opsluiten in Punt-3 in Nieuwerkerk. Zij zullen 24 uur lang niet eten!

Op zaterdag 11 maart om ongeveer 17.00 uur gaan de deelnemers Punt-3 binnen met hun matras of luchtbed. ,,Daar zullen we 24 uur lang verblijven tot zondag 17.00 uur. Natuurlijk doen we dit niet voor niets. Maar liefst 1 op de 8 mensen op de wereld gaat elke dag met honger naar bed. Dat vinden wij  niet kunnen en daarom vechten wij tegen honger. Vandaar deze actie van World Vision, Zip your Lip. Wij zullen ervaren hoe het is om 24 uur een hongergevoel te hebben,  zodat kinderen wereldwijd geen honger meer hebben”, vertelt  Petra Flikweert, coördinator jeugd.

De jongeren zullen niet vervelen, want er is een mooi programma in elkaar gezet om deze dag door te komen. Onderdeel daarvan is een speciale jeugddienst met als thema: “We are the World”.

Op zondagmorgen 10.00 uur zal de kerkdienst helemaal in het teken staan van Zip your lip. De eigen predikant, Marjan Riedijk, gaat daarin voor, maar hoe wakker en actief ze is, is nog even de vraag, want zij doet mee met de actie…… Of dat goed komt…. Wordt dus duidelijk tussen 10.00 en 11.00 uur. Na de kerkdienst zal er nog een open-schaal-collecte zijn voor ‘Zip Your Lip’.

Er is voor het evenement in Nieuwerkerk door Zip your Lip, een actiepagina aangemaakt op: https://zipyourlip.worldvision.nl/school-kerk/protestantse-gemeente-nieuwekerk Via deze pagina kan iedereen zien wie er mee doet met deze actie en kun je uitzoeken wie je wil sponsoren. KORTOM ZIP YOR LIP!!