Jeugd pg Terneuzen maakte eigen Passion

TERNEUZEN – De jeugd van de Protestantse gemeente Terneuzen maakte een eigen versie van The Passion, waarin het Paasverhaal naar hun eigen tijd en hun eigen omgeving wordt gehaald. Ds Willem Peene van de pg Terneuzen nam de rol van verteller op zich en verbindt de diverse scenes en muziekopnamen. We zien beelden van Terneuzen met de Westerscheldedijk, de binnenstad en een bosje (de Tuin van Gethsemane). De acteurs/zangers van deze Passionfilm vertolken hun rol met verve. Heel eigentijds worden niet alle discipelen gespeeld door jongens.

Er wordt via Zoom gezongen, soms solo, soms met z’n allen. We horen het bekende Zwart Wit van Frank Boeijen langskomen en natuurlijk Door de wind van Miss Montreal.

Het script werd deels van het internet gehaald, waarna de jongeren er hun eigen draai aan hebben gegeven. Sarah de Blaeij nam het initiatief voor het project en maakte de jeugd in de verschillende Levels (jeugdgroepen) van de pg Terneuzen enthousiast. ,,Met alle voorbereidingen, het filmen en editen zijn we drie maanden bezig geweest. Het was heel fijn om elkaar weer te zien. En we hebben veel lol gehad tijdens het maken van de video.’’ Zij nam ook de regie voor haar rekening, samen met Lucca Vink. Jesper Scheele filmde alles en zorgde voor het editen.

Aan de film werd verder meegewerkt door Gino Vink, Fieneke Vink, Fleur de Blaeij, Heleen de Blaeij, Sofie Vink, Abigail Kolijn, Cees van Houwelingen, Robin Scheele, Bregje Vinke, Naomi Oostdijk, Anna Sijbinga, Arjen Hermans, Robin Hermans, Lieke Willemse, Tamara Kock, Marieke IJmker en Iris IJmker.

De film ging donderdagavond 1 april 2021 in première via kerkdienstgemist. Kijk en geniet van wat de jeugd van Terneuzen ons heeft te vertellen over het lijden van Jezus.