Johan Harmanny (GKV) vertrekt uit Hoek

HOEK – Ds Johan Harmanny uit Hoek vertrekt naar Gent. De predikant van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) heeft het beroep aangenomen dat de gemeente in Gent op hem had uitgebracht.

Ds Johan Harmanny

Harmanny (42) diende sinds 1 mei 2011 in Hoek, zijn eerste gemeente. Hij begon zijn loopbaan als systeembeheerder, waarna hij projectleider AKZ+ werd. In de tussentijd studeerde hij aan de theologische Universiteit van Kampen. Van 2008 tot 2011 was hij adviseur/productontwikkelaar van het Centrum Dienstverlening Gereformeerde Kerken.

Ds Harmanny houdt zich veel bezig met de vertaling van theologisch principes naar de praktijk van de gemeente. Hij is verder geïnteresseerd in ICT-toepassingen.

Delta-classispredikant ds Arie van der Maas werkte in de periode dat hij predikant was in Hoek, nauw samen met Johan Harmanny. Na de kerkbrand in 2015 bood de GKV de Protestantse gemeente het gebruik van haar kerkgebouw aan. Beide gemeenten stelden in 2016 een gezamenlijke intentieverklaring op over hun plaats en taak in Hoek. Zij zien een gezamenlijke roeping vanuit de kracht van het evangelie van Jezus Christus om waar mogelijk dienstbaar te zijn aan de samenleving.