Kand. Middelkoop nieuwe predikant HHK Sint-Annaland

Steven Middelkoop.

SINT-ANNALAND – De Hersteld Hervormde Bethelkerk (HHK) in Sint Annaland heeft een nieuwe predikant gevonden in kandidaat A. S. Middelkoop uit Terwolde. Steven Middelkoop was sinds half februari 2021 beroepbaar binnen de HHK.

Sint Annaland was vacant sinds ds G.J. Noordermeer in april 2019 wegens ziekte eervol uit het ambt werd ontheven.

Steven Middelkoop (23 juli 1986) was aanvankelijk in het basisonderwijs en als Jeugdwerkadviseur werkzaam. Sinds 2014 is hij Programma Manager-woordvoerder van de YONA Foundation voor toerusting, begeleiding en training. Daarnaast is hij sinds  2014 lid van de redactieraad van de GezinsGids. Vorig jaar werd hij aangesteld als Eindredacteur Podcast (ai) bij het Reformatorisch Dagblad.

Aan de Vrije Universiteit van Amsterdam behaalde hij in 2017 zijn bachelor theologie en in 2020 aan het Hersteld Hervormd Seminarie van de VU zijn Master of Arts (MA). In 2019 was hij vicaris en van 2015-2018 catecheet. Hij kreeg in 2019 als kandidaat zijn preekbevoegdheid. In september 2020 werd hij pastoraal werker in Lunteren.

Steven Middelkoop  was verder van 2006-2010 lid van het algemeen bestuur van de SGP-jongeren en hoofredacteur van het jongerenmagazine KLIK/In Contact. Ook was hij een aantal jaren columnist en presentator van het Bijbelprogramma Onderweg met Johannes voor de Reformatorische Omroep. Als bestuurslid van de NET Foundation ondersteunt en adviseert hij theologische en missionaire onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland bij het invoeren van e-learning. Ook bij de YONA Foundation is hij op dit vlak actief als adviseur voor verantwoord mobiel internetgebruik. Daarnaast zet hij zich als ambassadeur van de SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) in om vervolgde christenen een stem te geven.

Van zijn hand verschenen bij uitgeverij De Banier zes boeken: ‘In Christus geborgen – ondanks jouw ontrouw’‘Christus volgen met vallen en opstaan, gids voor jongeren’, ‘iParents’ (coauteur dr SM de Bruijn), ‘De kunst van het vertellen – vertellen op school en in de kerk’, ‘Liefde en leiding – tienerwerk in de kerk’ en ‘Als een kind – kinderwerk in de praktijk’.