Proponent Steketee gaat bijstand verlenen in Zeeuws-Vlaanderen

BIERVLIET – De Hervormde gemeente van Biervliet-IJzendijke-Hoofdplaat krijgt een nieuwe predikant voor het verlenen van structurele hulpdiensten in de persoon van proponent J.J. Steketee uit Zwijndrecht. Steketee aanvaardde de roeping uit de Hervormde gemeente. Vanwege zijn leeftijd was gekozen voor het uitbrengen van een roeping in plaats van een beroep.

Steketee maakte zondag 31 maart al kennis met de gemeente toen hij voorging in Biervliet.

Op 12 mei wordt Steketee tijdens de dienst in de hervormde kerk van Biervliet (aanvang 15.00 uur), bevestigd in het ambt van predikant. Na zijn bevestiging zal ds Steketee aan de gemeente worden verbonden als predikant voor structurele hulpdiensten en als zodanig intrede doen. Voorgangers zijn classispredikant ds A.P. van der Maas en ds J.J. Steketee.

Op 13 mei gaat Steketee kerkordelijk met emeritaat, waarna hij dus een aantal jaren als emeritus-predikant voor structurele hulpdiensten in Biervliet-IJzendijke-Hoofdplaat zal dienen. Steketee (66) ging op latere leeftijd studeren en werd proponent (toegelaten tot de ambtsbediening en beroepbaar gesteld) in februari 2011. Hij ging daarna aan de slag als pastoraal werker in de hervormde gemeente Elim in Terneuzen, de Hervormde gemeente Strijen en in Heinenoord. Omdat hij inmiddels de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt is hij niet meer beroepbaar als dienstdoend gemeentepredikant, maar nog wel beroepbaar in de kerk. Door het toepassen van een kerkorde-artikel kan Steketee na zijn bevestiging en emeritaat, dus als emeritus-predikant aan het werk.

Na de dienst in Biervliet is er onder het genot van een hapje en een drankje, gelegenheid om kennis te maken met het echtpaar Steketee.