Kerk brengt licht op straat

NIEUWERKERK – De kerstzangdienst van de Protestantse gemeente in Nieuwerkerk wordt zaterdag 24 december 2016 voorafgegaan door den lichttoer. Zodoende wordt er ook op straat iets zichtbaar van het feest dat in de kerk wordt gevierd.

Aan de dienst, die begint om 19.30 uur en wordt geleid door dominee Marian Riedijk, werken verschillende dorpsgenoten mee. Muziekvereniging Oefening en Uitspanning onder leiding van dirigent Sjaak Laroes begeleidt een gedeelte van de samenzang en speelt enkele muzikale intermezzo’s. Organiste Marianne van Dijke begeleidt ook een gedeelte van de samenzang.

Voorafgaand aan de dienst is de toer met lichtjes en lampionnen, waarbij kinderen en hun begeleiders onder aanvoering van ds. Riedijk een rondje door de dorpskern lopen. Om 18.15 uur is het verzamelen bij de Johanneskerk op de Ring en om 18.30 uur vertrekken ze. Na afloop van de lichttoer is er warme chocolademelk met … in Punt-3.

De dienst begint om 19.30 uur en zal naar verwachting rond 20.30/20.45 uur afgelopen zijn. In Punt-3 staat na afloop de glühwein en de warme chocolademelk klaar om nog gezellig na te praten.

Zondag 25 december Eerste Kerstdag begint de dienst om 10.00 uur. De cantorij onder leiding van Ria van Sluijs zingt een aantal kerstliederen. Voorgangers is ds. W.G. Schaap uit Zierikzee. Ieder die iets mee wil beleven van het wonder van Kerst en op zoek is naar warmte in deze harde wereld, wordt uitgenodigd om de diensten mee te vieren. In de kerstkrant die huis-aan-huis verspreid is door de Protestantse gemeente zit een flyer met alle benodigde informatie. ‘Komt allen tezamen’. Welkom!