Kerk in Actie collecteert voor vluchtelingenkinderen

UTRECHT –  Kerk in Actie houdt dit jaar voor het eerst een landelijke huis-aan-huiscollecte, een primeur dus. De inzet is voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Een mooie andere kant van de collecte is dat nog veel meer mensen kunnen kennismaken met Kerk in Actie en dit werk kunnen steunen. Doet u mee om de collecte voor de vluchtelingenkinderen tot een succes te maken?

Samen voor vluchtelingenkinderen

In de week van 29 november tot en met 5 december 2020 wordt in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland aan de deur gecollecteerd voor het collectedoel ‘Geef licht! Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland’. Deze periode, in de aanloop naar Kerst is een prachtig moment om licht te geven in het vaak donkere bestaan van vluchtelingenkinderen.

Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt. Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. Is dit de plek waar ze eindigen? Samen staan we op omdat we geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven. We helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen.

Werving en ondersteuning

In de maanden juni/juli werft Kerk in Actie collectecoördinatoren. In augustus/september werven Kerk in Actie en de coördinatoren collectanten. Kerk in Actie ondersteunt met informatie en materialen. In oktober ontvangen de coördinatoren alle benodigde materialen, waaronder de collectebussen.

Kerk in Actie maakt het de collectecoördinatoren zo gemakkelijk mogelijk door de vergunningen aan te vragen, een informatieboekje en een website te maken met daarin alle ins en outs van de collecte, te zorgen voor promotiematerialen én het helpen met het werven van collectanten.

Doet u mee?

Om de huis-aan-huiscollecte van Kerk in Actie tot een succes te maken, zijn er veel mensen nodig. Doet u mee? Hieronder kunt u zich aanmelden als collectecoördinator of als collectant. Wilt u eerst meer informatie? Ook dat kunt u via het aanmeldformulier aangeven. Alvast hartelijk dank voor uw betrokkenheid!

Ja, ik meld me aan als coördinator – KLIK HIER

Ja, ik meld me aan als collectant – KLIK HIER

Bron: KerkinActie.nl