Kerk op Klomppop

Annemieke van de Weele en Luc Oggel

OVEZANDE – Op zondagmorgen 28 mei wordt de wekelijkse kerkdienst (aanvang 9.30 uur ) op een bijzonder locatie. Niet in het kerkgebouw, maar in de tent op het festivalterrein (voetbalveld). Gezeten aan picknicktafels en op stoelen zullen de aanwezigen genieten van de speciale viering waarin pastoor Van Hees voor zal gaan en waarin live artiesten voor de liederen en de muziek zorgen.

Volgens voorzitter Ad Schenk, is de katholieke parochiekern al jaren actief om door activiteiten midden in de Ovezandse/Bevelandse samenleving te staan. Vandaar dat nu extra aansluiting wordt gezocht met het Ovezandse spektakel van het  Klomppop festival en Straatfestival. Dat gebeurt al door jaarlijks tijdens Straatfestival de kerk open te stellen voor een fraaie tentoonstelling. Dit jaar is deze gewijd aan het Heilige Hart, zeker weer de moeite waard. Dit jaar is er voor het eerst een extra verbinding gelegd door op het festivalterrein de kerkviering te houden

De akoestische popband SENSE, bestaande uit Luc Oggel en Annemieke van de Weele (foto), verzorgt de muziek. SENSE speelt eigen geschreven liedjes, afgewisseld met bekende hits. Normaliter treedt SENSE op tijdens festivals, op feestjes, in restaurants, in cafés, op openingen, in de achtertuin of huiskamer of tijdens presentaties en nu ook tijdens een heuse eucharistie.

In deze viering zal er vanwege de meimaand speciale aandacht uit gaan naar Maria. Kinderen wordt gevraagd om hiervoor een bloemetje/veldboeketje mee te nemen. Onder de viering mogen zij werken aan een puzzel-kleurplaat. Deze kan ingeleverd worden voor een leuke attentie.Na de viering is iedereen van harte uitgenodigd voor een bakje koffie met wat lekkers. Iedereen is van harte uitgenodigd, toegang is gratis.