Gedenktuin Oudelande

Kerk Oudelande redt grafstenen

Gedenktuin Oudelande

OUDELANDE – Het ging ouderling Rien van Hekken van de Protestantse kerk in Oudelande, evenals veel van zijn dorpsgenoten, zeer aan het hart dat grafstenen van de gemeentelijke begraafplaats in zijn woonplaats dreigden te worden vernietigd.

Dankzij de inspanningen van Rien van Hekken zijn die stenen intussen behouden gebleven. Ze zijn neergezet in de kerktuin naast het  prachtige 15-eeuwse bedehuis van Oudelande. Het is allemaal een gevolg van het begraafplaatsenbeleid van de gemeente Borsele. Die besloot om de stenen te verwijderen van graven waarover geen rechten meer worden betaald. Daar is binnen de gemeente veel over te doen geweest.

Op initiatief van Rien van Hekken kwam het in

Gedenktuin Oudelande

Oudelande tot een oplossing. Op 29 oktober was de opening een feit van de ‘Gedenktuin Oudelande’. Dat gebeurde met medewerking van het gemeentebestuur, dat daarvoor een subsidie van 1000 euro verstrekte in het kader van ‘maak werk van je idee. Voor de opening van de Gedenktuin waren ook nabestaanden uitgenodigd. De tuin ligt achter de kerk naast de vaete. Dat is een hele rustige plek om te bezoeken en een goede locatie om overleden geliefden te gedenken.

Interieur dorpskerk Oudelande

Interieur dorpskerk Oudelande

Dorpskerk Oudelande

Dorpskerk Oudelande