Dorpskerk verloot fiets

ZONNEMAIRE – De Protestantse Gemeente Zonnemaire haalde Goede Vrijdag 2017 de krant met het initiatief om een bezoekgroep op te richten. De leden van die groep brengen bezoeken aan inwoners die daar behoefte aan hebben, ongeacht of zij lid zijn van de kerk. ,,Als dorpskerk willen we er voor het hele dorp zijn”, verklaarde predikant Marjan Riedijk in de PZC (editie Schouwen-Duiveland).

De predikant, die ook verbonden is aan de Protestantse gemeente van Nieuwerker, legde in de krant ook uit dat de bezoekcommissie bedoeld is voor de onderlinge sociale contacten. Wie prijs stelt op een gebed en/of een stukje lezen uit de Bijbel, kan dat natuurlijk krijgen, maar het initiatief is niet met dat doel genomen.

Behalve met de bezoekgroep, probeert de kerkgemeenschap ook op andere manieren dienstbaar te zijn voor Zonnemaire. Zo probeert de kerk met de plaatselijke basisschool De Zonnewijzer op een creatieve manier invulling te geven aan vieringen op christelijke feestdagen.

Op de website van de kerk wordt gemeld dat de eigen Evenementencommissie donderdag 27 april met een kraam aanwezig is op de oranjemarkt. Daarover wordt gezegd: ,,Er worden  pannenkoeken gebakken en er zijn  volop planten te koop in ons kraam. Zoals u de laatste jaren van ons gewend bent is er ook dit jaar weer een verloting. Hiervoor hebben we wederom de hand weten te leggen op een spiksplinternieuwe Postcode loterijfiets. Voor aanvang van de Koningsmaaltijd zal het winnende lotnummer worden getrokken. De opbrengst van deze oranjemarkt zal worden gebruikt om onze kerkzaal een nieuwe uitstraling te geven. Het koude tl-licht wordt vervangen door  armaturen, zodat het direct een stuk gezelliger zal aandoen.”

Klik hier voor website kerk