Eben Haëzerkerk Vlissingen

Kerk Vlissingen wordt ontmoetingsplaats

Eben Haëzerkerk Vlissingen

Eben Haëzerkerk Vlissingen

VLISSINGEN – De Stichting Koningshuis verbouwt de voormalige Eben Haëzerkerk van de Christelijke Gereformeerde Kerk Vlissingen tot ontmoetingsplek. Dat meldde donderdag de PZC in haar Walcherse editie.

In de kerk aan de Kasteelstraat wordt een luisterend oor geboden. Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen straks zo binnen lopen. Bovendien wil  Stichting Koningshuis kleding en maaltijden verstrekken. Met het oog op het laatste wordt het keukentje van het voormalige bedehuis verbouwd tot een ruimte waarin straks tientallen mensen tegelijk aan de maaltijd kunnen. De kerk moet een ontmoetingsplaats worden voor mensen van alle gezindten. De Stichting werkt met vrijwilligers die een religieuze achtergrond hebben. Van de bezoekers wordt dat niet verwacht, mits ze de uitgangspunten van de organisatie respecteren.

Het gebouw blijft er na de verbouwing ook binnen nog uitzien als een kerk. De kas van het kerkorgel wordt gehandhaafd. Dat geldt ook voor de glas-in-loodramen en enkele kerkbanken. De Eben Haëzerkerk was sinds 1910 in gebruik bij de Christelijk gereformeerden.  Zij hielden er 26 oktober 2014 hun laatste dienst bij de opheffing van de gemeente.