Kerkenpad door Zak van Zuid-Beveland

DEZE ACTIVITEIT IS GEANNULEERD WEGENS DE BEPERKENDE MAATREGELEN IN VERBAND MET HET CORONAVIRUS.

GOES – Omdat de landelijke Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer (VKB) dit jaar 100 jaar bestaat heeft de afdeling Delta van de VKB een Kerkenpad uitgezet in de Zak van Zuid-Beveland.

Op zaterdag 18 april 2020 van 11.00 tot 16.00 uur zetten tien gemeenten de deuren open voor bezoekers. De ‘Zak’ vormt het centrale punt van de afdeling Delta en zal in april volop in bloei staan. Deelnemers aan het Kerkenpad worden langs een mooie route geleid, die voert langs bloemdijken en bloeiende boomgaarden. De route kan zowel per auto als per fiets worden afgelegd.
De kerken die aan dit Kerkenpad deelnemen staan in ’s Gravenpolder, ’s Heer Abtskerke, Nieuwdorp, Borssele, Baarland, ’s Heer Arendskerke, Nisse, Driewegen, Oudelande en Hoedekenskerke (zie kaartje). In het routeboekje worden de kerken uitgebreid beschreven en de geschiedenis belicht. Ook verschillende orgels zijn beschreven.

U kunt hier het VKB-Kerkenpad routeboekje 2020 downloaden.

De VKB afdeling Delta organiseert deze Kerkenpad-route als bijdrage aan het 100-jarig bestaan van de landelijke VKB als organisatie en kennisinstituut. Dit jubileum wordt 21 november 2020 uitgebreid herdacht in de Joriskerk te Amersfoort. De landelijke VKB ontstond na de kerkfusie van 2004 tussen Hervormde gemeenten en Gereformeerde kerken en heeft inmiddels een eeuw dienst gedaan als vraagbaak voor de plaatselijke kerken. De afdeling Delta bestaat 88 jaar.