Kerkenpadfietstocht langs zeven Walcherse kerken

VROUWENPOLDER – Cluster VIER! houdt zaterdag 25 juni 2022 een Kerkenpadfietstocht langs zeven Walcherse kerken. Cluster VIER! bestaat uit de Protestantse Gemeenten Gapinge/Veere, Serooskerke en Vrouwenpolder, met daarbij ook aangesloten Kleverskerke en Sint Laurens.

De Kerkenpadfietstocht begint om 9.30 uur in Vrouwenpolder in De Ontmoeting (achter de Pelgrimskerk) met koffie. Daarna wordt de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt bekeken. Vervolgens voert de fietstocht via Gapinge naar Veere, waar de zelf meegebrachte lunch wordt genuttigd. Daarna wordt gefietst naar Kleverskerke en Sint Laurens. Eindpunt is de Johanneskerk in Serooskerke, waar de fietstocht wordt besloten met een vesper. Op elke stopplaats staat iets te eten of te drinken klaar.

De fietstocht is vooral bedoeld om deelnemers elkaar te laten ontmoeten, onderwijl genietend van het fraaie Walcherse landschap. Daarnaast wordt kennisgemaakt met de zeven kerken, die nogal variëren in grootte, bouwperiode en bouwstijl. Elke kerk heeft een eigen sfeer en laat de toewijding zien hoe deze mooie bedehuizen in stand worden gehouden en worden gebruikt.

Iedereen kan aan de Kerkenpadfietstocht meedoen. Opgeven vóór zaterdag 18 juni via kerkextra@gmail.com. Geef daarbij aan hoeveel personen willen meefietsen.