KerstChallenge zoekt Het geheim van het Icoon

UTRECHT – Dit jaar wordt de KerstChallenge voor jongeren van 10 tot en met 16 jaar in een online variant gespeeld vanaf 12 december 2020. Het thema van het spel, dat in de Adventsperiode wordt gespeeld, is ‘Het geheim van het Icoon’.

De challenge wordt coronaproof aangeboden als een soort ‘escaperoom-spel’ (maar dan zonder ‘room’) en wordt gespeeld vanuit je eigen huis, maar wel in groepsverband. De jongeren staan online met elkaar in verbinding via Zoom, Teams of Google Meet. Binnen een uur moeten puzzels worden opgelost en het geheim van het icoon worden ontrafeld. De challenge is gericht op probleemoplossend vermogen, blijft dicht bij het Bijbelse verhaal van Kerst en gaat over de essentie van het evangelie.

Het verhaal van Milou

In ‘Het geheim van het Icoon’ staat het verhaal van Milou centraal. Milou is een tiener en heeft een reis gemaakt naar Vynnyky in Oekraïne. Daar heeft ze met haar jeugdgroep geholpen om een jeugdinternaat te bouwen. Hoewel de reis leuk en inspirerend was, is ze erg geschrokken van de armoede waarin kinderen leven. Het heeft haar aan het denken gezet: ,,Ik maak me druk om mijn eigen problemen, maar hier leven kinderen in armoede. Waar is God in dit alles?’’  Ze weet niet of ze nog wel in God kan geloven na alles wat ze heeft gezien. Op de laatste dag van haar reis komt ze in een klooster waar ze een cadeau krijgt voor haar eigen kerk thuis. Het is een icoon van Maria en het verkeert in slechte staat: het is in vier delen uiteengevallen en moet thuis worden gerepareerd.

In deze KerstChallenge gaan de deelnemers als groep Milou helpen om het geheim van het icoon te ontrafelen. Tegelijkertijd wordt het antwoord ontdekt op de vraag van Milou: Waar is God in al het lijden van deze wereld?

Extra: introductiespellen

Vanaf de 1e Adventszondag (29 november) kan een aantal introductiespellen worden gespeeld. Deze introductiespellen geven een klein voordeel bij het spelen van de KerstChallenge zelf, maar zijn niet noodzakelijk.

Het KerstChallenge-spel is beschikbaar vanaf vrijdag 11 december, de introductiespellen vanaf zondag 29 november. De challenge is bedoeld voor jongeren van 10 tot en met 16 jaar. Een groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 10 spelers.  De speelduur is maximaal 1,5 uur. Prijs per groep: 15 euro.

Aanmelden kan tot en met maandag 23 november. Klik hier.