Kinderen van het Licht

GOES – Een beetje licht brengen in deze naargeestige coronatijd: zanger en troubadour Theo van Teijlingen uit Goes laat zijn Kinderen van het Licht nu maar los… het is er donker genoeg voor, zegt hij.

Het is een liedje over verbinden, over hoop en vertrouwen, over licht, als is het maar van een kaars. Een lied van samen op zoek gaan, solidariteit en inspiratie. Het is een lied van volhouden, waar dan ook op de wereld. Maar het is vooral een lied waarin het kind centraal staat. Voor de video zijn beelden gebruikt van kinderen en mensen in deze huidige moeilijke tijd.

Theo schrijft op Facebook dat hij elke dag gedenkwaardig vindt, gegeven, en hij zegt: ,,Maar deze dag is een mooie dag voor mij.” Hij schreef het lied toen hij 18 was, zong het destijds al met Benedicamus. Kinderen van het Licht is een credo waarbij hij zich nog steeds thuis voelt en mee verder kan.

Theo van Teijlingen wordt in het lied begeleid door zijn oudste zoon Benjamin op gitaar en Anneke van Dijk-Quist (muzikant Selah) op viool. De video werd gemaakt door Cor. Het lied staat op Theo’s vierde cd ‘Het laatste woord’ en is uitgebracht door Stichting De Figurant.