Kindermoment tijdens live kerkdienst uit Biezelinge

BIEZELINGE – Vandaag, zondag 22 maart wordt via deze website vanaf 10.00 uur een kerkdienst live gestreamed vanuit de Mozeskerk in Biezelinge. Voorgangers zijn classispredikant ds Arie van der Maas, ds Douwe de Roest van de Mozeskerk, ds Dick Steenks uit Wemeldinge en ds Karin van den Broeke uit Wissenkerke. Dit initiatief is voor gemeenten die weinig online mogelijkheden hebben en ter bemoediging en inspiratie voor allen die de dienst willen meebeleven, op het moment zelf of later, want de dienst blijft op de website beschikbaar.

Ds Douwe de Roest verzorgt tijdens de dienst het ‘kindermoment’. Hij werkt met Mentimeter, een hele toegankelijke app. Iedereen die meekijkt kan op z’n telefoon, tablet of pc naar menti.com gaan en de code gebruiken van deze kerkdienst. Ds De Roest zal de site, de code en de vragen toelichten.

Tijdens de overdenking kunnen kinderen vervolgens in hun eigen tempo verschillende dingen opschrijven die hen op dat moment blij maken, dingen die ze nu graag doen (laetare) en voor welke (groepen) mensen ze willen bidden. Ze kunnen steeds meerdere antwoorden geven. Bovendien hebben ze geen tijdsdruk, de vragen kunnen worden bekeken en beantwoord tijdens de lezingen en de overweging.

Na het zingen na de preek bespreekt ds De Roest de resultaten. Op een scherm is dan een grote lijst hoopvolle en/of pleziergevende activiteiten en een lijst gebedspunten te zien. Als alles goed gaat kan ds De Roest de antwoorden tijdens de overweging binnen zien komen.

Zie ook Omroep Zeeland: Gezamenlijke kerkdienst van drie kerken via internet te volgen en  Corona of niet, de kerkdienst gaat door