Klokken luiden voor de vrede

OOST-SOUBURG – De Protestantse Gemeente Oost-Souburg luidt vrijdagmiddag 4 oktober 2019, de feestdag van Franciscus van Assisi, vanaf 14.00 uur de klokken. De kerk sluit zich hiermee aan bij een initiatief van de franciscaanse familie in België om dan wereldwijd om 14.00 uur het geluid van de klokken te laten horen voor de vrede.

Terwijl de christelijke wereld vol was van kruistochten, ging Franciscus 800 jaar geleden naar sultan Malek Al-Kamil van Egypte, om hem te ontmoeten en met hem van hart tot hart te spreken. De een bleef christen, de ander bleef moslim.

De Protestantse Gemeente Oost-Souburg doet mee aan dit initiatief om te denken aan die bijzondere monnik Franciscus van Assisi, die zijn voeten zette op de weg van de vrede. Alle kerken en moslimgemeenschappen wereldwijd worden uitgenodigd om in hetzelfde spoor te volgen, om zo een hoopvol teken van vrede en verzoening te geven, in verbondenheid met de ander: moslim, andersdenkende of -gelovige en met alle mensen van goede wil. Zo kan in het voetspoor van Franciscus letterlijk naar ‘de ander’ worden gegaan, in broederlijkheid. Ook scholen en andere instituten kunnen zich aansluiten om een hoopvol teken van vrede en verzoening te geven. Klik hier om aan te melden.

Franciscan Call 4 Peace wordt geïnitieerd door de franciscaanse familie in België. De Belgische bisschoppenconferentie, Orbit vzw en Pax Christi Vlaanderen ondersteunen het initiatief. Alle kathedralen in België zullen op 4 oktober om 14 uur de klokken luiden.

 

Tags:
,