Koopvaardijpredikant Helene Perfors genomineerd voor Maritime Achievement Award

Helene Perfors bezoekt een zeeschip.

ROTTERDAM – Koopvaardijpredikant Helene Perfors uit Oostvoorne is genomineerd voor de Maritime Achievement Award 2023. Helene Perfors is genomineerd omdat zij zich namens de Protestantse kerk als koopvaardijpredikant inzet voor het welzijn van zeevarenden in Nederlandse havengebieden. Ds Perfors werkt als predikant met een bijzondere opdracht en als geestelijk verzorger van de koopvaardij in het Rijnmondgebied. Als zodanig is zij ook lid van de Classicale Vergadering van de classis Delta.

Net als voor alle andere categorieën van deze Maritime Awards zijn er drie gegadigden voor de Achievement Award. Naast Helene Perfors zijn dat:
1) de Databank Koopvaardij, die voor maritiem specifieke oorlogsgeschiedenis aandacht vraagt ten behoeve van maatschappelijke bewustwording over de rol van zeelieden op de koopvaardij in oorlogstijd.

2) Het Net Zero Klimaatakkoord Zeevaart, dat een net zero doelstelling beoogt voor de internationale scheepvaart in of nabij 2050. Versnelling van de mondiale verduurzaming van de scheepvaart komt daarmee dichterbij.

Andere categorieën in de Maritime Awards zijn: Maritime Talent, Maritime Innovation, Maritime Achievement, Ship of the Year en Maritime Security. Op maandag 6 november zullen tijdens het Maritime Awards Gala 2023 in Rotterdam Ahoy ruim 900 maritieme professionals elkaar ontmoeten om samen met de pers, politiek en de genomineerden het innovatieve vermogen van de Nederlandse maritieme sector te vieren. Tijdens het gala worden ook de Awardwinnaars bekend gemaakt.