Levende adventskalender in Axel in strijd tegen eenzaamheid

AXEL – Met de gedachte ‘niemand mag in december alleen zijn’ gaat er elke dag minimaal één huisdeur in Axel open waar mensen welkom zijn voor een praatje en een (gratis) kopje koffie/thee. Iedere inwoner van Axel is hiervoor van harte uitgenodigd

De vier geloofsgemeenschappen in Axel – PKN, Capitol Familiy Centre, NGK en Elisabethparochie – hebben voor de maand december een levende adventskalender georganiseerd om mensen uit hun isolement te halen. Van 1 tot en met 26 december is er zo elke dag een adres in Axel waar mensen kunnen binnenlopen.

Met het initiatief denken de organisatoren een goede laagdrempelige manier te hebben gevonden om mensen even uit de eenzaamheid te helpen.

Er is voor het gemak een adventskalender op posterformaat gemaakt, waarop is aangegeven op welk adres mensen welkom zijn op een bepaalde dag en tijd. Er is een maximum van vijf aanmeldingen per huis, zodat er genoeg ruimte is voor mooie gesprekken.

De organisatie stelt het op prijs als men zich minimaal twee dagen van tevoren aanmeldt via adventaxel12@gmail.com  of tel.  06 485 398 15. Het is natuurlijk ook mogelijk om voor meerdere data en adressen op te geven.

De ‘gasthuizen’ ontvangen hun bezoek in tijdsblokken: ’s ochtends van 𝟏𝟎:𝟎𝟎 – 𝟏𝟏:𝟑𝟎 𝐮𝐮𝐫, ’s middags van 𝟏𝟒:𝟑𝟎 – 𝟏𝟔:𝟎𝟎 𝐮𝐮𝐫 of ‘s avonds van 𝟏𝟗:𝟑𝟎 – 𝟐𝟏:𝟎𝟎 𝐮𝐮𝐫. Op de zondagen is men van harte welkom in de kerk.