Loop mee met de (Be)zinroute in Axel

AXEL – De werkgroep Samen één Heer van de samenwerkende Axelse kerken maakt zaterdagavond 13 mei 2023 in de omgeving van Axel een stiltewandeling met als motto ‘(Be)zinroute’.

Tijdens deze (Be)zinroute kunnen de deelnemers stilstaan bij hun gevoel en emoties. Tegenwoordig worden velen van ons opgeslokt door de waan van de dag. Ons werk, verplichtingen, zorgen of ongerustheid, tijdgebrek of verdriet waardoor je wordt geleefd. Allemaal dingen die ertoe kunnen leiden dat je uit het oog verliest waar je het allemaal voor doet. Zaken die ervoor kunnen zorgen dat je de verbinding met jezelf en de wereld om je heen kwijtraakt.

Bezinnen is opnieuw beginnen. Verleg je focus en train je zintuigen om de mooie, vaak alledaagse dingen te horen, zien, ruiken of proeven door alle ‘ruis’ van de hedendaagse wereld heen.

De werkgroep Samen één Heer heeft als doel mensen, gelovig en niet-gelovig, op een betekenisvolle wijze elkaar te laten ontmoeten.

Startpunt van de tocht is de parkeerplaats bij zwembad ’t Plaatje/FC Axel aan de Sportlaan in Axel. De tocht begint om 19.00 uur en is ongeveer 4,5 kilometer lang. De tocht voert gedeeltelijk over onverharde wegen die niet rolstoeltoegankelijk zijn. De stiltewandeling wordt op een bijzondere manier afgesloten.

De stiltewandeling is bedoeld voor jong en oud, maar de organisatie vraagt wel rekening te houden met stiltefases en elkaar.