Maak een Bijbelwandeling door het Paasverhaal

NIEUWVLIET – Het Paasverhaal beleven met prenten, verhalen en muziek: dat kan tijdens een Bijbelwandeling op verschillende plaatsen in Zeeland. Afgelopen Kerst kon met het hele gezin worden gewandeld langs Kerstprenten, dit keer wordt ingegaan op Pasen en het lijden van Jezus. In Goes, Kruiningen, Nieuwvliet, Oostburg, Terneuzen en Tholen (en als uitstapje ook in het Brabantse Genderen) zijn Bijbelwandelingen uitgezet, met bij iedere prent een vertelling met muziek via een YouTubevideo. Die zijn overigens ondertiteld in het Duits en Oekraïens.

Tijdens de Bijbelwandeling in Nieuwvliet kom je langs deze grote prent.

Een Bijbelwandeling lijkt op de verhalen die zijn afgebeeld op veel glas-in-loodramen van kerken. Die ramen vertellen een verhaal, vaak over het leven en de werken van Jezus. Evenals voor de Kerst-Bijbelwandelingen maakte de bekende illustratrice Marijke ten Cate (bekend van de Prentenbijbel) de prenten. Remy van Keulen (Wonderleuk), acteur en theatermaker, maakte de vertellingen bij de prenten en Bram Brouwers (van Tonalia) verzorgde de muziek.

De Bijbelwandeling kan tot en met Pasen op ieder moment worden gelopen en is gratis. Maar omdat het uitzetten en organiseren van een Bijbelwandeling wel geld kost, wordt een gift op prijs gesteld. Het enige dat je nodig hebt is een telefoon of QR-scanner, zodat je de bijbehorende video’s kunt afspelen.

Bijbelwandeling is een initiatief van o.a. de interkerkelijke stichting De Regenboog en de Hervormde Gemeente Nieuwvliet. Stichting De Regenboog is al jaren actief met initiatieven op het gebied van het Christelijk onderwijs in West Zeeuws-Vlaanderen.

Waar kun je wandelen

De wandelingen met het Paasverhaal zijn in de volgende plaatsen  uitgezet:

Goes: deze wandeling kan zeer binnenkort worden gelopen (zie Bijbelwandeling op Instagram of Facebook)

Kruiningen: Wandeling open van maandag 11 april tot en met maandag 18 april. Startpunt is Hoofdstraat 77a.

Nieuwvliet: Wandeling open van dinsdag 12 april tot en met maandag 18 april. Startpunt is Dorpsstraat 25.

Oostburg: Wandeling open van dinsdag 12 april tot en met donderdag 14 april en dinsdag 19 april tot en met vrijdag 22 april tussen 13.30 en 16.30 uur. De paaswandeling is in zijn geheel te zien in de katholieke kerk aan het Sint Eligiusplein.

Tholen: Wandeling open van donderdag 14 april tot en met zaterdag 16 april tussen 10.00 en 17.00 uur. Startpunt is Oudelandsepoort 26 (loop vanaf de Oudelandsepoort via de Thoolse wal naar de Molen aan de Vlasmarkt 1)