Maak een Bijbelwandeling in je eigen omgeving

NIEUWVLIET – Lekker even een wandeling maken en onderweg met prenten, verhalen en muziek het Kerstfeest beleven. Dat kan op verschillende plaatsen in Zeeland met de Bijbelwandeling.

Bijbelwandeling in Oostburg. Deze prent hangt bij de protestantse kerk De Brug.

De interkerkelijke stichting De Regenboog en de Hervormde gemeente Nieuwvliet hebben verschillende tochten met qr-codes uitgezet, een Bijbelwandeling langs prenten van kinderbijbelillustratice Marijke ten Cate en met vertellingen van theatermaker/acteur Remy van Keulen (Wonderleuk). De muziek werd verzorgd door Bram Brouwers (Tonalia). De Bijbelwandeling heeft als motto: loop-luister-leer.

De prenten langs de route geven een beeld van de geboorte van Jezus. Door middel van de bijbehorende qr-codes kun je luisteren naar het verhaal over de prent.

Kinderen in Kruiningen luisteren ademloos naar het verhaal bij de prent.

Met de Bijbelwandeling bent u zelf met familie of vrienden en vooral met de kinderen, in beweging. Spelenderwijs wordt door de tocht de kern van het Kerstfeest geopenbaard. De route is voor iedereen toegankelijk en is ongeveer anderhalve kilometer lang. De Bijbelwandeling kan nog worden gelopen tot en met 31 december 2021, op ieder moment dat het u uitkomt. Voor de wandelaars en de kinderen zal het een prachtige speurtocht worden!

Er zijn in Zeeland vier routes uitgezet, maar ook over de grens is er belangstelling. Zo besteedde de omroep in Oost-Vlaanderen (Gent en omgeving) al uitgebreid aandacht aan de Bijbelwandeling.

 

Wandelingen

Goes

Goes – startlocatie Gasthuisstraat 10
Kruiningen – startlocatie Basisschool De Welle, Slotstraat 87
Nieuwvliet – startlocatie Hervormde Kerk, Dorpsstraat 25
Oostburg – startlocatie Basisschool Sint Bavo, Breijdelstraat 4

In 2022 worden ook Paas- en Pinksterwandelingen uitgezet.

Meer informatie: Bijbelwandeling.nl

Ook bij verzorgingstehuis De Burcht in Oostburg hangt een mooie prent van de Bijbelwandeling.