Nieuwbouw gemeente De Ontmoeting

Ontmoetingskerk © foto Wim Staat

Protestantse Gemeente De Ontmoeting in Middelburg zal op termijn de kerk aan de Oosterscheldestraat 1 verlaten. Dat komt omdat is besloten een nieuwe kerk te bouwen.

Op de plaats van De Morgenster aan de Adriaen Lauwereyszstraat komen wellicht woningen. Daartoe heeft de Protestantse Gemeente Middelburg (PGM) een intentieverklaring getekend. De ruzies tussen de gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen lijken een vertragende factor te vormen bij de uitvoering van deze plannen.

De PGM en de Christelijke Gereformeerde Gasthuiskerk (CGK) hebben het plan opgevat om samen een deel van het Hofje onder de Toren te kopen, dat vlakbij de Gasthuiskerk en de Nieuwe Kerk is gelegen. Beide partijen hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend. Het jeugdgebouw aan Achter het Hofplein, bij de Hofpleinkerk, is intussen verkocht. Het is de bedoeling dat de PGM en de CGK beide activiteiten zullen ontwikkelen in het Hofje onder de toren. Het complete overzicht van deze en andere ontwikkelingen zoals weergegeven in het Middelburgs Kerkblad vindt u hieronder.