Nieuwe coördinator Zeeuwse vakantieweek ouderen heeft er zin in

door Margreeth Ernens

WEMELDINGE – De jaarlijkse Zeeuwse vakantieweek voor ouderen is gered: volgend jaar wordt in de herfst na ruim twee jaar weer een week in Nieuw Hydepark in Doorn doorgebracht. Mede dankzij onze dringende oproep zijn er weer genoeg vrijwilligers én een nieuwe coördinator voor de Rooseveltweek om alles in goede banen te leiden.

De laatste vakantieweek voor ouderen die door hun leeftijd en/of een lichamelijke handicap niet meer zelfstandig op vakantie kunnen gaan, was in maart 2020. Na het vertrek van de groep sloot Nieuw Hydepark in verband met de beperkende coronamaatregelen. Sindsdien was er steeds hoop op een nieuwe vakantieweek, maar corona bleef roet in het eten gooien.

Groeien in rol

Nu staan er dus nieuwe plannen op stapel. Voor het eerst zal niet in het voorjaar, maar in het najaar naar Nieuw Hydepark worden gegaan. De nieuwe coördinator, Colinda van der Maas uit Wemeldinge, heeft er zin in. Ze is blij dat de vorige twee kartrekkers, Flip de Leeuw en Gert Stoutjesdijk, ook nog meegaan, zodat zij in haar nieuwe rol van coördinator kan groeien. ,,Ze zullen tijdens die vakantieweek afscheid nemen. Zij willen graag na inzet van een aantal jaren hun taken overdragen. Maar ze gaan dit keer nog wel mee om mij in te werken en mee te kijken wat er wanneer moet gebeuren’’, zegt Colinda. Ze heeft grote waardering voor de manier waarop Flip en Gert jarenlang de verantwoordelijkheid droegen voor de vakantieweek. ,,Het is bijzonder om met hen op te mogen trekken. Ze spreken met zoveel enthousiasme over de Vakantieweek. Het is fijn om samen het komende jaar, stukje bij beetje, de organisatie te kunnen overnemen.’’

In het komende seizoen zal er een bijeenkomst zijn met alle vrijwilligers, zodat oude en nieuwe vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en ook Colinda met iedereen kennis kan maken. ,,Een aantal  vrijwilligers wilde stoppen maar nu er weer nieuwe plannen zijn, gaan velen toch weer mee en hebben ook nieuwe mensen zich aangemeld. En dat is hoopgevend.’’

Oktober 2023

De volgende Zeeuwse vakantieweek op Nieuw Hydepark is gepland voor oktober 2023. ,,Het is een vast programma, met bijvoorbeeld een middagje winkelen, verschillende momenten van muziek en zang en op zondag is er in de kapel een viering. We hebben dit keer emeritus predikant Piet de Graaf uit Kruiningen bereid gevonden om ook mee te gaan.’’ De gasten worden altijd aangemeld via de verschillende diaconieën van de gemeenten binnen de Protestantse kerk. Colinda hoopt dat het initiatief nog wat breder bekend wordt en wie weet groeit er in de toekomst ook nog wel een mogelijkheid het initiatief nog wat breder uit te zetten.

Contactgegevens Colinda van der Maas: colindavdmaas@zeelandnet.nl of 06 – 53749005

zie ook: Het vakantiebureau: welkom bij vakanties met aandacht