Nieuwe Kerkgemeente maakt feestelijk nieuw begin

MIDDELBURG – De Protestantse Nieuwe Kerkgemeente van Middelburg maakt, na de sluiting van de Hofpleinkerk en de Hoeksteen, in het Pinksterweekend (zondag 9 juni 2019) een nieuwe frisse start in de Nieuwe Kerk met een veelzijdig programma ‘Vele Tongen’. Zo zijn er onder meer vier verschillende soorten kerkdiensten, er is een mime/danstheatervoorstelling en in het Hofje onder den Toren worden maaltijden geserveerd, zijn er workshops en er is veel ruimte om elkaar te leren kennen.

Nieuwe Kerk Middelburg

De gemeenteleden, die tot nu toe de Hoeksteen en de Hofpleinkerk bezochten, maken deze zondag de overstap naar de Nieuwe Kerk. Pinksteren staat immers voor een nieuw begin. Lang geleden daalde de Heilige Geest uit de hemel neer op de apostelen en andere gelovigen. Deze gemeenschap wordt gezien als de eerste gemeente. Ook de Nieuwe Kerkgemeente maakt een nieuw begin.

Programma:

Nieuwe Kerk

9.00 uur: Morgengebed met ds Paulien Couvée, een sobere viering om het feest van Gods Geest mee te beginnen.

Cantorij Hemelsbreed

10.30 uur: Pinksterdienst met de cantorij Hemelsbreed. Voorganger is ds Johan Beijer. In de dienst wordt de Pinkstervlam ontstoken. Er is crèche voor de allerjongsten en kindernevendienst voor de wat grotere kinderen.

 

 

 

13.30 uur: Gospeldienst met de koren Sheborim en Inspiration. Voorganger is ds Jocobine Scholte de Jong. Deze ontspannen en feestelijke familiezangdienst heeft als terugkerend thema ‘laudate omnes gentes’- ‘looft de Heer, alle volken.

Gospelkoor Inspiration

Gospelkoor Sheborim

 

 

 

 

 

 

It’s Moving

16.00 uur: Mime/danstheater met It’s Moving & Hemelsblauw. Dans- en mimeduo It’s Moving (in samenwerking met Mighty Impulse Movement uit Vlissingen) zal verschillende mime- en dansstukken rondom Pinksteren uitvoeren.

Een voorstelling over nieuw leven, genade en vernieuwing, waarbij de liefde centraal staat. Kinderkoor Hemelsblauw van de Nieuwe Kerkgemeente heeft een eigen feestelijke inbreng. Het programma richt zich op jongere, en volwassenen, maar is zeker ook geschikt voor kinderen.

Kinderkoor Hemelsblauw

 

 

 

 

 

 

 

19.00 uur: Cantatedienst met een speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde Pinkstercantate van de Middelburgse componist Douwe Eisenga. Ds Marga Haas gaat voor in deze afsluitende dienst van verstilling. De Pinkstercantate wordt uitgevoerd door een aantal zangers van de Nieuwe Kerkgemeente, onder leiding van cantor Christian Blaha.

Hofje onder den Toren

Omdat ‘ontmoeten’ een belangrijk onderdeel en doel is van deze dag, is iedereen de hele dag welkom in het Hofje onder den Toren voor koffie en thee.

9.30 uur: Inloopontbijt

12.00 uur: Lunchbuffet. Deelnemers wordt gevraagd om eten mee te nemen voor het aantal personen met wie u komt PLUS 1, zodat er genoeg is voor iedereen. Etenswaren kunnen al eerder op de dag worden gebracht. Voor drinken wordt gezorgd.

14.30 uur: Hapjes, drankjes en natuurlijk ijs.

Verder zijn er in vier rondes drie verschillende workshops van een half uur in het Hofje. Inschrijven kan op de dag zelf in het Hofje. De workshops beginnen om 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Er kan worden gekozen uit:

1 Taal van de Bijbel – de Beth van het begin. Heleen Pasma verzorgt een bijzondere kennismaking met de Hebreeuwse taal

2 Bloemschikken. Onder leiding van Ina Pieterse maken de deelnemers een bloemstuk, passend bij Pinksteren

3 Quiz. Deelnemers hebben een smartphone nodig met daarop de app Kahoot. Ook deelnemers zonder telefoon zijn welkom, er worden duo’s gevormd.

Foto-speurtocht

Tussen de diensten is er gelegenheid om in de Nieuwe Kerk mee te doen aan een verrassende speurtocht, waarbij de deelnemers de Nieuwe Kerk (nog) beter leren kennen.

Wensboom

Omdat de Nieuwe Kerkgemeente deze dag een nieuwe start maakt, staat daarom in het Hofje een wensboom. Mensen kunnen daar wensen voor de Nieuwe Kerkgemeente in achter laten.

De Nieuwe Kerk is te vinden Onder den Toren 1 in Middelburg. Het Hofje onder den Toren ligt daar tegenover aan de Nieuwe Kerkgang 1.

Klik hier voor meer informatie of mail naar Janneke Goudswaard:  scriba@nieuwekerkgemeente.nl