Nieuwe pioniersplek Kloetinge van start met actie Voedselbank

KLOETINGE – De Pioniersplek van de Geerteskerk in Kloetinge gaat in de dienst van 29 november 2020 daadwerkelijk van start. Daartoe krijgt de werkgroep de zegen mee van ds Otto Grevink, begeleider vanuit de landelijke Protestantse Kerk. De nieuwe pioniersplek krijgt de naam ‘Hart en Ziel’ en heeft inmiddels ook een eigen website www.hartenzielkloetinge.nl

De eerste belangrijke activiteit van de pioniersplek is het houden van een inzamelingsactie voor de Voedselbank De Bevelanden op 27, 28 en 29 november.

Dankdag

Ieder jaar wordt in de Geerteskerk een dienst gehouden waarin wordt stilgestaan bij alles waarvoor we dankbaar kunnen en willen zijn. Traditioneel heet dit binnen de landelijke kerk ‘Dankdag voor gewas en arbeid’. Oorspronkelijk werd deze Dankdag gehouden naar aanleiding van de oogst aan gewassen van het land, maar gaandeweg heeft dat een breder karakter gekregen. Voorafgaand aan deze kerkdienst wordt er in de Geerteskerk in Kloetinge al jaren een inzameling gehouden voor Voedselbank ‘De Bevelanden’.

Aan iedere bezoeker wordt dan gevraagd om houdbare levensmiddelen mee te nemen naar de kerk, bestemd voor de Voedselbank. Deze actie levert altijd veel op en de Voedselbank is erg blij met deze bijdrage. De Werkgroep Hart&Ziel Kloetinge wil nu graag deze actie verbreden en samen oppakken met alle bewoners van ons mooie dorp.

Coronacrisis

Nog meer dan in andere jaren moeten mensen een beroep doen op de Voedselbank, omdat ze niet uitkomen met hun geld. De coronacrisis heeft dit voor diverse mensen nog moeilijker gemaakt. De coronacrisis doet eigenlijk een  beroep op ons allen om de Voedselbank met name in deze periode te helpen met het verstrekken van voedsel.

Op vrijdagochtend 27 november en op zaterdagochtend 28 november staat er een kraam bij Bakker Boer en kunnen levensmiddelen worden ingeleverd.

Muziek

Verder is de Geerteskerk open op zaterdag 28 november van 13:00 – 17:00 uur en kunt u ook hier uw houdbare levensmiddelen* inleveren. Als u tussen 15:00 en 16:30 uur komt, kunt u genieten van mooi piano- en orgelspel van Mariëtte Evers met haar dochter Judith op de harp.

Zowel in de kraam als in de kerk zal een collectebus staan waarin u  een bijdrage doen voor de Voedselbank. Hiermee kunnen zij weer levensmiddelen kopen als aanvulling op de pakketten. Als u niet in de gelegenheid bent om uw bijdrage bij ons in te leveren, kunt u  bellen (06-21969066, Peter Eversdijk), zodat de levensmiddelen bij u kunnen worden opgehaald.

Bij houdbare levensmiddelen kunt u aan de volgende artikelen denken:

* Houdbare melk
* Rijst, macaroni, spaghetti
* Blikken of potten met groente
* Mix voor bami, nasi of spaghetti
* Meel, bloem, pannenkoekmix
* Koffie, thee, suiker
* Leverpastei, pindakaas, hagelslag
* Ontbijtkoek, evergreen, biscuit
* Soep in pakjes of blik