Nieuwe predikant voor Heinkenszand

HEINKENSZAND – Ds E.E. Barendregt-Van Rietschoten wordt de nieuwe predikant van de Protestantse gemeente Heinkenszand. Zij gaat in de gemeente aan de slag voor 70 procent. ,,Ik vind het geweldig om naar Zeeland te komen. Mijn moeder is er geboren en ik voel me er thuis. Ik kijk er heel erg naar uit om in Heinkenszand aan de slag te gaan”, zegt de dominee over haar komende verhuizing.

Ds Evelien Barendregt-Van Rietschoten

Evelien Barendregt (7 juni 1966) is geboren en getogen in Zwijndrecht. Voor zij predikant werd, werkte zij als docent godsdienst op een middelbare school (HAVO/VWO). Omdat zij zich breder wilde oriënteren, verder ontwikkelen en meer verschillende leeftijdsgroepen wilde ontmoeten, ging zij zich richten op het predikantschap. ,,Het beroep van predikant heb ik altijd al fascinerend gevonden en ik begon te beseffen dat het misschien ook voor mij weggelegd zou zijn”, vertelt zij over deze richtingverandering in haar leven.

Ze deed haar studie aan de Protestantse Theologische Universiteit in Kampen. Als proponent was zij interim pastor van de Lindtse Kerk in Zwijndrecht. In oktober 2013 verbond zij zich aan de gereformeerde kerk Dinteloord-Steenbergen-Zevenbergen. Ze vindt het ‘vreemd’ op dit moment afscheid te moeten nemen van haar huidige gemeente. ,,Het is niet anders. Na zeven jaar ben ik toe aan een nieuwe gemeente. Ik kijk er naar uit.”

De Protestantse gemeente Heinkenszand was sinds april 2018 vacant, nadat ds P. van Wijk werd losgemaakt van de gemeente.