Nieuwe serie Psalmenwandelingen in de Delta en daarbuiten

SEROOSKERKE/MIDDELBURG – Ook dit jaar zijn er twee Psalmenwandelingen in de Delta én er wordt een speciaal uitstapje naar onze Zuiderburen gemaakt: op 10 april (Tweede Paasdag) is er een Psalmenwandeling vanuit Serooskerke op Schouwen-Duiveland, op 1 juli is er in Brugge (B) een Psalmenwandeling met aansluitend op zondag 2 juli een kerkdienst en op 19 augustus is er een wandeling vanuit het Stadsklooster Simpelhuys in Middelburg.

Ds Louis Wüllschleger.

Dat is goed nieuws voor degenen die vorig jaar vanuit Veere en/of Ritthem meeliepen en ook dit jaar willen meedoen, én het is een herkansing voor wie vorig jaar niet aan een Psalmenwandeling heeft deelgenomen. Initiatiefnemer is ook dit jaar ds Louis Wüllschleger uit Harderwijk, voor velen een bekend gezicht in de classis Delta. De twee Psalmenwandelingen vanuit Veere en Ritthem trokken overigens vorig jaar een overweldigend aantal deelnemers.

Voor hen die wat verder willen reizen zijn er daarnaast op 5 mei ’s avonds vanuit Babyloniënbroek een Psalmenwandeling in het teken van de Bevrijdingsherdenking, en op 29 mei (Tweede Pinksterdag) één vanuit Wijk bij Duurstede. De Bevrijdingsherdenkings-Psalmenwandeling op 5 mei heeft als thema de erfenis van Dietrich Bonhoeffer, de jonge theoloog die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog werd vermoord in het concentratiekamp Flossenbürg.

Brugge

Ook de Psalmenwandeling op 1 juli in Brugge belooft speciaal te worden: de wandelroute voert langt plekken waar men normaal niet zo snel komt. Aansluitend is er op 2 juli een kerkdienst in ’t Keerske, de kerk van de Protestantse gemeente in Brugge, waarin zullen voorgaan initiatiefnemer ds Louis Wüllschleger samen met ds Jannica de Prenter, de plaatselijke predikant. Het programma werd samen met ds De Prenter vastgesteld en het biedt een mooie gelegenheid om een heel weekend in Brugge te verblijven.

Programma

De wandelingen beginnen steeds met een ontvangst vanaf 13.30 uur en eindigen rond 17 uur. Het programma is inmiddels bekend: een wandeling van ongeveer anderhalf uur, gedichten rond de psalm van de dag, gelegenheid voor ontmoeting en een muzikaal middaggebed. Iedere Psalmenwandeling is opgezet rond een psalm, met als doel om met de inhoud ervan mensen te bereiken en te bemoedigen.

Goed doel

Deelname aan de Psalmenwandelingen is gratis. Door de steun van enkele sponsoren kan de opbrengst van de collecte integraal worden bestemd voor een goed doel. Voor de Delta worden die doelen binnenkort vastgesteld.

Aanmelden

Het is vanwege de logistiek belangrijk dat deelnemers zich van tevoren opgeven via het e-mailadres psalmenwandelingen@gmail.com. Enige tijd voor de betreffende Psalmenwandeling wordt gelopen, wordt nadere informatie verstrekt.

Om een indruk te krijgen van een Psalmenwandeling: lees het verslag van de Psalmenwandeling vanuit Ritthem vorig jaar augustus: De zee en de altijd vechtende Zeeuw

Programma Psalmenwandeling Serooskerke (SD)

10 april (Tweede Paasdag)

13.30 uur: ontvangst met koffie en thee in het Dorpshuis tegenover de kerk aan het Dorpsplein

14.00 uur: Opening van het programma. Dat gebeurt in de kerk met medewerking van de Marjolein de Wit (fluit), Anja van der Maten (hobo) en Martin Zonnenberg (orgel).

Daarna begint de wandeling van ongeveer 4 kilometer

15.30 uur: Pauze met koffie/thee in het Dorpshuis

16.00 uur: Muzikaal middaggebed in de kerk met medewerking van de musici

De collecte van de Psalmenwandeling in Serooskerke is bestemd voor het werk van Pastoraal Diaconaal Centrum De Herberg in Oosterbeek. De Herberg is een oase van rust en bezinning voor wie de last van het leven zwaar en soms te zwaar is geworden.

U kunt ook een bijdrage doneren via de bankrekening van de diaconie in Serooskerke. Een gift is daardoor fiscaal aftrekbaar en u hebt de mogelijkheid om in feite het dubbele bedrag te geven! Het rekeningnummer is: NL60 INGB 0000 2427 98 t.n.v. Diaconie der Ned. Herv. Gemeente Serooskerke. Graag met vermelding van Psalmenwandeling; dan is duidelijk waarvoor uw gift bestemd is.