Nieuwland en Ritthem krijgen predikant uit Zwitserland

Scriba Jannie Janse uit Ritthem overhandigde de beroepingsbrief aan Pascal Handschin. In het midden Thira Handschin-van der Stel

 

NIEUW- EN SINT JOOSLAND/RITTHEM – Pascal Handschin uit Middelburg wordt de nieuwe dominee van de Protestantse gemeenten van Nieuw- en Sint Joosland en Ritthem. Het gaat om een betrekking van 50 procent. Handschin is vorig jaar ook al aangesteld als havendominee in Vlissingen Oost (40 procent). Hij krijgt zodoende als voorganger ter land en ter zee een aaneengesloten werkgebied.

De leden van de kerken hebben onlangs unaniem ingestemd met de komst van dominee Handschin. Hij wordt zondag 3 juni door dominee Jan Nauta uit Middelburg tot predikant bevestigd in de kerk van Nieuwland en houdt vervolgens zijn intredepreek. Die dienst begint om 14.30 uur. Aan de zo genoemde handoplegging nemen diverse predikanten deel, onder wie Elly Bouman uit Roeselare, die van september 2008 tot september 2016 werkzaam was in Ritthem en Nieuwland.

Pascal Handschin (29) is in Zwitserland geboren. Hij is afgestudeerd aan de Theologische Faculteit van de Universiteit Bern en heeft ook een jaar colleges gevolgd in Leiden.