Ontwerp een vernieuwend en creatief koorgewaad

GOES – Doe mee aan de wedstrijd om een vernieuwend en creatief koorgewaad te ontwerpen, waardoor je als jonge designer de kans krijgt je in de schijnwerpers te zetten.

Gotische kazuifels van Atelier Slabbinck.

Dat is de uitdaging die de Maria Magdalenacantorij in Goes, het Oecumenisch Liedfestival en atelier Slabbinck uit Brugge voor ogen hebben. Zij vinden het belangrijk om jonge designers vooruit te helpen. Atelier Slabbinck is specialist in liturgische gewaden en heeft al sinds 1903 een eigen confectie-atelier. Het Oecumenisch Liedfestival is georganiseerd door de Stichting De Vertaalslag en wordt dit jaar in Goes gehouden op 16 mei 2020. Samen met de Maria Magdalenacantorij bundelen zij nu de krachten en hebben een ontwerpwedstrijd op touw gezet.

Uit alle inzendingen wordt het beste ontwerp gekozen door een jury. Deze vakjury zal worden aangevuld met zangers van de Maria Magdalenacantorij.

Het winnende ontwerp wordt opgenomen in de collectie van atelier Slabbinck. Zo wordt dit ontwerp wereldwijd gepresenteerd en krijgt de winnende ontwerper de nodige aandacht op hun website. Het ontwerp zal op deze manier duizenden kerken op alle continenten bereiken.

Het winnende koorgewaad wordt gepresenteerd op 16 mei tijdens het Oecumenisch Liedfestival. In de Grote of Maria Magdalenakerk in de Modestad Goes. Dat garandeert ook de nodige persaandacht, waarin de winnaar zijn of haar ontwerp kan toelichten.

Deelnemers moeten zich inschrijven vóór 16 februari 2020, het ontwerp kan tot uiterlijk 16 maart 2020 worden ingestuurd.

Meer informatie op www.slabbinck.be.