Organist Arie de Reuver vertrekt

SOUBURG – Organist Arie de Reuver uit Vlissingen neemt zondag 25 november afscheid van Vlissingen en Souburg. Hij gaat verhuizen naar Gouda. Daarmee komt een eind aan 23 jaar van orgelspelen in Vlissingen en Souburg.

Organist Arie de Reuver. foto Peter Vrancken

De Reuver kwam in augustus 1995 bij het Sint Ceaciliakoor van de H. Martinuskerk in Oost- en West-Souburg. Daarnaast was hij organist in De Schaapskooi in Vlissingen en speelde hij regelmatig in de H. Martinuskerk (tegenwoordig Adventskerk) op het orgel dat door de parochianen zelf is gebouwd. In september 1999 verhuisde hij met het Sint Caeciliakoor van de H. Martinuskerk naar de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen. De Reuver begeleidde geregeld het gemengd koor en was altijd bereid om bij speciale vieringen te spelen, zoals rouw en trouw, Vormselvieringen en in de strandkerken, zo meldt de H. Maria Parochie Walcheren.

De afscheidsviering van Arie de Reuver is zondag 25 november om 10.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk in Vlissingen.

Het vertrek van Arie de Reuver betekent dat het Sint Caecilakoor na vele jaren nu zonder organist zit. Gegadigden kunnen contact opnemen met Gerard Wortman (06-28263287)